az-bilinen-iphone-ozellikleri

Az Bilinen iPhone Özellikleri

Apple’ın akıllı telefon serisi, her yeni modelde ve her iOS güncellemesinde biraz daha kullanıcı dostu bir yapıya bürünüyor. Ancak iOS 14 yakın dönemde çıkmış olmasına karşın, bazı iPhone özellikleri halen çeşitli menülerin arkasında gizleniyor. Bu yazıda, gözünüzden kaçmış olabilecek en iyi iPhone özelliklerini listeledik:

⦁ Gideceğiniz yerin hava durumunu önceden öğrenmek istediğinizde, Apple Harita uygulamasından dilediğiniz bölgeyi seçin ve ekranın sağ alt kısmında bulunan hava durumu simgesine dokunun. Böylece o bölgenin saatlik olarak hava durumunu öğrenebilirsiniz.

⦁ Klavyedeki Ctrl+Z komutunun iPhone cihazlarında da olduğunu biliyor muydunuz? Herhangi bir uygulamada yazı yazarken telefonunuzu sağa sola salladığınızda Geri Al seçeneği ile son yazdıklarınızı silebilirsiniz.

⦁ Uyku öncesi biraz müzik ya da video keyfi herkesin hakkı. Fakat sabah şarj uyarısı ile uyanmak istemiyoruz. iPhone'da bu sorunu çözen bir özellik bulunuyor. Telefonunuzun sayaç özelliği sayesinde, örneğin müzik dinlerken uyuyakalmanız durumunda telefonunuz sabaha kadar çalışıp gece boyu şarj tüketmiyor. Saat simgesine girin ve sayacı istediğiniz zamana ayarlayıp Sayaç Bitince kısmından Çalmayı Durdur seçeneğini seçin. Böylece süre dolduğunda telefonunuz müzik veya videoyu otomatik olarak durduracaktır.

⦁ Fener ışığı iPhone sahiplerinin en sık kullandığı özelliklerden biri. Fakat bazı durumlarda bu ışık şiddeti fazla gelebiliyor. Bu gibi anlarda, fenerin ışığını kolayca kısabilirsiniz. Bunun için fener simgesine sertçe dokunun ve dilediğiniz gibi ayarlayın. İhtiyacınıza göre ışığın şiddetini kısabilir veya artırabilirsiniz.

⦁ Telefonunuzu kullanırken aniden karşınıza çıkan geri bildirim ve yorum değerlendirme penceresi, severek kullandığınız bir uygulama dahi olsa can sıkabiliyor. Bunu engellemenin bir yolu var. Ayarlar’dan App Store’u seçip Uygulama İçi Puan ve Yorum özelliğini kapattığınız takdirde rahatsız olmadan uygulamalarınızı kullanabilirsiniz.

⦁ Telefonunuzun titreşim ritmini ve seviyesini kendi keyfinize göre ayarlamanız mümkün. Ayarlar > Ses ve Dokunuş > Yeni Sesli Mesaj > Titreşim > Yeni Titreşim Yarat adımlarını takip edin. Karşınıza çıkan ekranın herhangi bir noktasına uzun veya kısa dokunarak size özel titreşim ritminizi oluşturabilirsiniz.