e-ticarete-baslamadan-once-cevaplamaniz-gereken-5-soru

E-ticarete Başlamadan Önce Cevaplamanız Gereken 5 Soru

Bugünlerde, her zamankinden daha fazla kişi e-ticaret sitesi aracılığıyla satış yapıyor. İşletmenizin bir e-ticaret sitesinden yararlanmaya başlama zamanının geldiğini düşünebilirsiniz. Ancak bu, işinizin gidişatı açısından önemli bir karardır ve hafife alınmamalıdır. Ürününüzü online olarak nasıl satacağınıza karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken bazı sorulara bir göz atalım.

 

  1. Müşterileri sitenize nasıl çekeceksiniz?

İnternette milyonlarca site var. Sizinkini öne çıkarmak birkaç faktöre bağlıdır. Kötü yapılandırılmış bir site, insanların kullanımı daha basit bir siteye yönelmesine sebep olur. Bu nedenle en önemli nokta profesyonel bir tasarımdır. Bunun yanı sıra, sitenizin popüler arama motorlarında bulunabilmesi de bir o kadar önemlidir. Arama motoru optimizasyonu standartları sürekli değişiyor ve sitenizin en son kurallara ve algoritmalara ayak uydurduğundan emin olmanız gerekiyor.

 

  1.  Sitenizi oluşturmak için hangi platformu kullanacaksınız?

Sıfırdan bir online mağaza oluşturmak mümkündür, ancak çoğu işletme bunun yerine yerleşik bir platform kullanır. Dikkate alınması gereken her seçeneğin artıları ve eksileri vardır. Bazı platformlar kullanıcı dostu ve kullanımı basit olabilir, ancak başka bir platformun sunduğu bazı karmaşık özelliklerden yoksundur. İşletmenize en uygun olanı seçebilmeniz için her platformun ayrıntılarını bilmek mağazanızın başarısı için çok önemlidir.

 

  1. Ürünlerinizden hangisi en uygun?

Sitenizi açmadan önce, sunduğunuz ürünlerden hangisinin müşterilerinizde başarılı olma olasılığının en yüksek olduğunu düşünün. Satışları veya mağazanızda göze çarpan yerleşimi kullanarak o ürünü öne çıkarmanın bir yolunu bulmanız gerekiyor. Müşteriler bu ilk ürüne çekildikten sonra, sizinle alışverişe devam etmeleri ve başka şeyler satın almaları daha olasıdır.

 

  1.  Sitenizin güvenliğini sağlamak için hangi adımları atacaksınız?

Müşteriler sadece ödeme bilgilerini girerek kendilerini güvende hissettikleri bir siteden alışveriş yapmak isterler. Bu konuda yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri sitenizi SSL sertifikası ile korumaktır. Bu sertifika, müşterilerin girdikleri tüm bilgilerin uygun şifreleme ile güvenli bir şekilde işlenmesini sağlar.

 

  1. Ödeme alma sürecini nasıl yöneteceksiniz?

Sanal POS, web sitesi sahiplerinin en hızlı ve en kolay şekilde web sitelerinden güvenli online ödeme almalarına imkan tanıyan bir servistir. Bir e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız internet sitesi üzerinden ödeme alabilmek için birçok bankaya başvurmanız gerekir. Bankaların zorlu uzun ve masraflı süreçleriyle uğraşmak yerine, uygun komisyon oranlarıyla Sipay Sanal POS’a başvurabilir, başvurunuzun olumlu sonuçlanmasının ardından 2 saat içerisinde ödeme almaya başlayabilirsiniz.