en-iyi-whatsapp-alternatifleri

En İyi WhatsApp Alternatifleri

Yazılı iletişimi, bir mesajın iki kontör olduğu karanlık çağlardan, internet bağlantısıyla her an her yerde iletişimin mümkün olduğu modern dönemlere taşıyan WhatsApp için bir alternatif bulmak hiç kolay değil. Fakat, kullanıcılar farklı dönemlerde en iyi WhatsApp alternatifleri için arayışa giriyor. WhatsApp gibi hızlı iletişim imkanı sunan ve yenilikçi sohbet yöntemleri içeren servisler arıyorsanız, en iyi WhatsApp alternatifleri listemize göz atın:

 

Telegram                                         

telegram

 

400 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan Telegram, Whatsapp’a güçlü bir alternatiftir. Mesajlaşmanıza tüm cihazlarınızdan aynı anda erişebiliyorsunuz. Bilgisayardan bir kez giriş yapınca, telefona duyulan ihtiyaç ortadan kalkıyor. Gönderdiğiniz mesajlar Whatsapp’taki mavi tik gibi, okunduğunda çift tike dönüşüyor.

200 bin katılımcıya kadar grup sohbetleri oluşturabiliyorsunuz ve tür ve boyut sınırı olmaksızın her türlü belge paylaşabiliyorsunuz. Sohbet geçmişinizi cihazınızda depolamaya gerek kalmıyor, ihtiyacınız olduğu sürece Telegram bulutunda saklanıyor.

Telegram size mesajlarınızı şifreleme seçeneği sunuyor ve bunları şifrelemek için "Gizli Sohbetler" ile etkinleştirebiliyorsunuz. Bu sayede, mesajları tüm cihazlarınızda otomatik olarak veya belirli bir zamanda kendi kendini imha edecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Fakat sohbetinizi şifrelemezseniz, verileriniz Telegram'ın sunucularında depolanıyor ve bu da mesajlarınızın güvenliğini riske atabiliyor.

 

Signal                                                          

signal

 

Güçlü bir şifrelemeye sahip olan Signal tüm platformlarda kullanılıyor. Gönderilen bütün mesajlar şifreleniyor ve yalnızca gönderen ve alıcı bunları görebiliyor. Ayrıca Signal, açık kaynaklı şifreleme kullanıyor, böylece uzmanların bunları test etmesine ve hataları bulmasına olanak tanıyor. Bu da, uygulamayı daha güvenli hale getiriyor.

Sesli ve görüntülü arama özelliği bulunan uygulamanın kullanımı oldukça basit. Otomatik silme özelliğiyle bir zaman aralığı belirterek iletilerin kaybolmasına izin verebiliyorsunuz.

Hareketli emoji bulunmayan Signal'e dilerseniz cihazınızdaki emojileri aktarabilirsiniz.

 

ICQ                                                

icq

 

Oldukça eski bir uygulama olan ICQ uçtan uca şifrelemeye sahip bir uygulamadır. Tüm platformlardan erişilebilen bu programın da sesli ve görüntülü konuşma özelliği bulunuyor.

Sesli mesajları okuma özelliği sayesinde derste, toplantıda veya kalabalık bir ortamda olduğunuzda mesajı okumanıza yardımcı oluyor. Zengin çıkartma seçenekleriyle konuşmalarınızı daha keyifli hale getirebiliyorsunuz.

Yüz tanıma özelliği sayesinde 30 farklı 3D maskeler ile fotoğraf ve videolar çekebiliyor veya arkadaşlarınızı arayabiliyorsunuz. Fotoğraf ve videolarınızı tercihinize göre sıkıştırmadan gönderebiliyorsunuz. Ayrıca konuşmalarınızı, rehberinizi ve kanalları yedekleme yapmanıza gerek olmadan tüm cihazlarda görebiliyorsunuz.

 

Viber                                                  

viber

 

Viber, WhatsApp'ın alternatiflerden biri olarak hizmet vermeye devam eden en eski mesajlaşma uygulamalarından biridir. Viber'daki tüm mesajlar uçtan uca şifreleniyor ve zamanlayıcı ile kendi kendini silme modu ayarlanabiliyor.

Tıpkı WhatsApp gibi, Viber da çevrimiçi durumunuzu gösteriyor, ancak gizlemeniz gerekirse bunu devre dışı bırakabiliyorsunuz. Ayrıca okundu bilgilerini de devre dışı bırakabiliyor ve bir PIN koduyla mesajları kilitleyebiliyorsunuz.

Viber, kişilerinizle ücretsiz sesli ve görüntülü arama yapmanızı sağlıyor ve uygun fiyatla uluslararası aramalar sunuyor.