not-almak-icin-en-iyi-uygulamalar

Not Almak İçin En İyi Uygulamalar

 

Kağıt ve kalemle not almak, akılda kalıcılık açısından en iyi yöntem olabilir. Buna karşın, dijital dünyanın sakinleri için her an kağıt kalem taşımak pek gerçekçi bir çözüm değil. Bunun yerine, ya cebimizde ya elimizde olan akıllı telefonları birer not tutma gerecine dönüştürmek çok daha verimli. Üstelik, modeli ne olursa olsun her çeşit akıllı telefon için not almayı, bu notları kategorilere ayırmayı, etiketlemeyi ve daha sonra hızlıca göz atmayı kolaylaştıran pek çok başarılı uygulama bulunuyor.

Bu yazıda, not almayı bir zahmet olmaktan çıkaran en iyi 5 uygulamaya göz atıyoruz.

 

Evernote

 

Evernote, metin, resim, ses ve video kayıtları ve daha birçok şekilde notlar almanıza olanak tanıyor. Bu notlar, sanal defterler halinde düzenlenebiliyor ve etiketler ve kısayollar gibi araçlar kullanılarak yönetilebiliyor. Notlara hatırlatıcılar ekleyebilir ve bunları diğer kullanıcılarla e-posta yoluyla paylaşabilirsiniz. Uygulama, akıllı telefonunuzun kamerasını kullanarak belgelerden kartvizitlere kadar her şeyi bir çırpıda tarayabiliyor ve dijital hale getirebiliyor.

Evernote, içeriğinizi birden çok cihaz arasında otomatik olarak senkronize ederek içeriğinize herhangi bir telefon, tablet veya bilgisayardan erişmenize olanak tanıyor. Hizmetin premium versiyonu, notlarınıza çevrimdışı erişim gibi daha fazla özellik sunuyor.

Evernote, hem iOS hem de Android platformlarında mevcut. Ayrıca, bu uygulamanın Windows ve Mac sürümleri de bulunuyor. Evernote, kullanım özelliklerine göre ücretli ve ücretsiz seçenekler barındırıyor.

 

OneNote

 

OneNote ile tamamen size ait olan dijital not defterinizle bir etkinlik planlayabilir, fikirlerinizi kaydedebilir ve unutmamanız gereken önemli günlük işlerinizi listeleyebilirsiniz. Gelişmiş düzenleme araçlarıyla notlarınızı hızlı ve dilediğiniz şekilde düzenleme imkanı sunuyor. Bununla birlikte notlarınızı bir parolayla koruyabilirsiniz.

OneNote'un güçlü arama özelliği, belirli bir sayfada veya tüm not defterlerinde bilgileri hızlı bir şekilde bulmanızı sağlıyor. Notlar, özel etiketler kullanılarak düzenlenebiliyor ve vurgular ile notları gözden geçirebilirsiniz.

Microsoft Office paketinin bir parçası olduğu için OneNote, Word, Excel ve PowerPoint gibi uygulamalarla iyi çalışıyor. Uygulama, iOS ve Android gibi tüm büyük platformlarda kullanılabiliyor.

 

Google Keep

 

Google Keep, metinlerden fotoğraflara kadar her şeyi not almayı kolaylaştırıyor. Hatta hareket halindeyken bile ses kaydı alabilirsiniz, uygulama bunu otomatik olarak yazacaktır. Daha kolay görsel tanımlama için her nota farklı renk belirleyebilirsiniz.

Her not için ayrı hatırlatıcılar ve ayrıca hatırlatılmasını istediğiniz tarih, saat ve yer gibi bilgileri ekleyebilirsiniz. Daha hızlı erişim için önemli notlar en üste sabitleyebilir ve diğer kullanıcıları e-posta yoluyla notlar üzerinde iş birliği yapmaya davet edebilirsiniz.

Google Keep hem Android hem de iOS için kullanılabiliyor. Aynı zamanda çevrimiçi olarak da erişilebiliyor.

 

Simplenote

 

Adından da anlaşılacağı gibi, Simplenote piyasadaki belki de en basit not alma uygulamasıdır. Notları, listeleri ve fikirleri kolay bir şekilde korumanızı sağlıyor. Simplenote'un temel deneyimi tamamen hız ve verimlilikle ilgilidir. Sadece uygulamayı başlatın, birkaç not yazın ve işlem tamam. İstediğiniz kadar not oluşturabilir ve gerektiğinde düzenleyebilirsiniz. Oldukça büyük bir not koleksiyonunuz olduğunda, bunları düzenlemek için etiketleri ve sabitleme özelliğini kullanabilirsiniz.

Uygulamaya başlamak için tek ihtiyacınız olan, içeriğinizi buluta yedeklemenizi sağlayan ücretsiz bir hesaptır. Ayrıca notlarınızı birden çok cihaz arasında senkronize ederek onlara herhangi bir bilgisayardan, tabletten veya telefondan erişmenize olanak tanıyor. Simplenote; iOS, Android, macOS, Windows ve Linux dahil aklınıza gelebilecek her platformda çalışıyor. Ayrıca web üzerinden de erişilebiliyor.

 

Zoho Notebook

Zoho Notebook, her not türü için farklı bir yaklaşım uygulayarak diğer uygulamalardan ayrılıyor. Farklı not türlerini eşit derecede iyi yönetebilen bir not alma uygulaması istiyorsanız, Zoho Notebook tam anlamıyla mükemmel olacaktır.

Harika bir kart tabanlı tasarım sayesinde, Zoho Notebook, farklı türlerdeki notların yönetimini çok kolay hale getiriyor. Kartların her birinin benzersiz bir rengi vardır (örneğin Metin için Sarı, Kontrol Listesi için Mavi, Ses için Kırmızı), Bu sayede basit bir bakışla aralarında görsel olarak ayrım yapmanıza olanak tanıyor.

Her kartın ayrıca, kendileriyle ilişkili notları yönetmeyi kolaylaştıran özelleştirilmiş işlevleri vardır. Örneğin, Metin kartı, yapılacaklar listeleri oluşturmak için kullanılabilir. Benzer şekilde, Dosya kartı, notlara PDF'ler, Word belgeleri eklemeyi mümkün kılıyor.

Zengin özelliklere sahip olmasına rağmen, Zoho Notebook'un kullanımı tamamen ücretsiz. Uygulama iOS, Android, macOS ve Web için mevcut.