temassiz-odeme-avantajlari

Temassız Ödeme Avantajları

Pandemi döneminde insanların sosyal mesafe ihtiyacının artmasıyla temassız ödeme teknolojisi yeniden gündeme geldi. Oysa, kartı POS cihazına yerleştirmeksizin ödeme yapmayı sağlayan bu sistem uzun zamandır hayatımızda. Türkiye'deki pek çok bankanın ve Sipay gibi ödeme sağlayıcıların desteklediği temassız ödemenin tek avantajı hız ve güvenlik değil. Bu yazımızda, temassız ödeme ile kullanıcılara sunulan 5 önemli avantaja göz atıyoruz.

 

1-) Zamandan tasarruf edin

Temassız ödeme yöntemi ile hem müşteri hem de iş yeri oldukça zaman kazanır. Market, mağaza ve daha birçok iş yerinde ödeme yapmak için uzun süre bekleme devri geride kalıyor. Yapılan araştırmalara göre, nakit ödemeler ortalama 16 saniye sürerken temassız ödeme yöntemiyle yapılan ödemeler yalnızca 9 saniye sürüyor. Bu da demek oluyor ki temassız ödeme sayesinde her işlem ortalama 7 sn daha kazançlı.

 

2-) Güvenli Ödeme

Temassız ödeme yaparken kartınız sizden başkasının eline geçmediği için, kopyalama ve çalınma gibi tehditlerle karşı güvendesiniz. Ayrıca belli bir limit üzerinde yapacağınız temassız işlemlerde sizden kart şifreniz girilmesi istenecektir. Eskiden 50 TL olan bu üst limit, önce 125 TL’ye çıkarıldı. Pandemi döneminde temassız ödemelere artan ihtiyaç sonucunda ise şifresiz temassız işlem limiti 250 TL olarak güncellendi. Daha düşük ücretlerde üst üste temassız ödeme yapıldığında da yine şifre girilmesi gerekir. Bu da sizi, kartınız kaybolduğunda veya kötü niyetli kişilerin eline geçtiğinde, üst üste kartınızın temassız ödeme özelliğini kullanarak herhangi bir dolandırıcılık yapmasına karşı korur.

 

3-) Kullanımı çok kolay

Temassız ödeme yöntemi ile ödeme yapmak çok kolay. Temassız ödeme logosu olan her yerde, temassız özelliği olan kartlarınızla ödeme yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey, kartınızı POS cihazına yaklaştırmak. Temassız özelliği olan kartınızı, ödeme yapacağınız cihaza 4 santimetreye kadar yaklaştırmanız yeterli.

 

4-) Tamamen hijyenik

Nakit paraların ne kadar kirli olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle şu an içinde bulunduğumuz dönemde, mümkün olduğunca nakit para alışverişinden kaçınıyoruz. Temassız ödeme sayesinde, hem kartınız sizin eliniz ve cüzdanınız dışında bir şeye temas etmez, hem de siz herkesin kullandığı cihazlara şifre girerek temas etmek zorunda kalmazsınız.

 

5-) Kontrol sizde

Temassız ödeme yaparken kartınızı elinizden bırakmanız gerekmez. Bu sayede kartınızı kaybetme veya unutma gibi riskleri ortadan kaldırmış olursunuz. Kartınızı kimseyle paylaşmanız gerekmeden güvenle alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.